Servicii de Implantologie

Folosim diverse sisteme de implanturi, toate atent selecționate din diversitatea de firme existente pe piață.
Sistemul ONE STAGE SURGERY (implant și coroană dentară în aceeași ședință) este un sistem real în cabinetul nostru în care pacientul poate pleca în aceeași zi în care i s-a efectuat extracția, cu un implant și inclusiv coroană provizorie pe implant.
Ghidurile chirurgicale sunt o altă inovație pe care o utilizăm și care ne ajută să poziționăm implanturile și să prefigurăm inclusiv poziția viitorilor dinți doar din stadiul de CT.

Pași parcurși

  • După o consultație în cabinet, pacientului i se ia un set de amprente pe baza cărora se vor realiza niște șabloane cu bază opacă;
  • Cu aceste șabloane, pacientului i se va efectua o radiografie 3D (CBCT) în cabinetul nostru, după care modelele cu șabloanele și radiografia 3D sunt trimise la firma producătoare de ghiduri chirurgicale;
  • Medicul va concepe un plan pe baza CBCT-ului, în care vor fi prefigurate poziția ideală a implanturilor și a viitoarelor lucrări dentare: inclusiv forma dinților, mărimea lor, ocluzia (mușcătura).
  • După vizualizarea planului terapeutic în format digital, urmează fabricarea ghidului și furnizarea acestuia către cabinet;
  • Tot în acest stadiu se pot planifica și un set de lucrări provizorii care vor putea fi fixate pe implanturi în aceeași ședință cu inserarea lor; cu alte cuvinte pacientul poate pleca cu o dantură stabilă și estetică în aceeași zi în care i se pun implanturile.
  • Momentul chirurgical: chirurgul fixează ghidul în gura pacientului și ulterior poziționează implanturile doar în poziția permisă de ghid, reducând astfel la minim erorile care pot apărea în cursul unei astfel de intervenții.

Cazuri implantologie

R2GATE 3D Diagnosis Report
descărcare-min
descărcare (2)-min
descărcare (1)-min

Aparatură folosită

Aparatura folosită: unit-uri A-Dec, fiziodispenser, piezotom, centrifugă pentru realizarea membranelor PRF din sânge recoltat de la pacient, CBCT(radiografii 3D), precum și o sală de operații pregătită special pentru intervenții de acest gen dotata cu: centrală de tratare a aerului, care produce aer steril, stație de oxigen, lampă chirurgicală de tavan cu led, instalație de apă sterilă, cameră de terapie pre și postoperatorie, toate ne oferă posibilitatea de a oferi pacienților intervenții cât mai puțin invazive și cu minim de risc.
Pentru pacienții care preferă un confort psihic suplimentar, medicul anestezist prezent le poate oferi diferite variante: sedare intravenoasă, sedare medicamentoasă sau inhalosedare, în funcție de caz.