Dr. Mada Diana Carla
Invisalign

– INVISALIGN CLUJ – Gutiere transparente in Cluj Napoca

INVISALIGN – APARAT DENTAR

       În era digitală în care trăim, era imposibil sa nu evoluăm și ortodontic, de la clasicele aparate cu bracketsi, la aparatele făcute după o scanare (amprentă digitală) dentară, un plan de tratament 3D, virtual, bine gândit de către medicul specialist ortodont, certificat și experimentat în Invisalign și apoi individualizate pentru fiecare pacient în parte.

       Deși este un aparat inovativ, în clinica stomatologică ORTHO IMPLANT CENTER, puteți beneficia de tratament ortodontic cu alignere de tip Invisalign, cât și de experiența medicului nostru CERTIFICAT INVISALIGN Dr. Mada Diana Carla încă din anul 2014. Ulterior acestei certificări au urmat cursuri de perfecționare la SUMMIT-UL INTERNATIONAL DIN DUBAI, Emiratele Arabe Unite in 2017, apoi un program în Madrid, Spania – CLEAR ORTHO INTERNATIONAL PROGRAMME – MASTER COURSE IN INVISALIGN TECHNIQUE- 2019, iar în mai 2020 a participat la SIMPOZIONUL STIINTIFIC INVISALIGN – ediția digitală. Tot in anul 2020, medicul a obținut și diploma de DOCTORAT în domeniul Medicină Dentară. In octombrie 2021, medicul nostru a participat la Evenimentul ”Invisalign from A to Z”, organizat in Bucuresti. SIMPOZIONUL STIINTIFIC INVISALIGN din iulie 2021, dar si cel din 9,10 septembrie 2022 organizat in Dubai, Emiratele Arabe Unite a fost asistat sub aceeasi forma – editie digitala. In iulie, am fost reperezentati de Dr. Mada Diana in Portugalia, la Congresul European de Alignere (European Aligner Society), urmat si de intalnirea tot in Porto, cu membrii din toata lumea ai organizatiei Master Aligner din care medicul nostru face parte deja de 3 ani. In octombrie 2022, Dr. Mada a participat la Invisalign Study Club, organizat pentru tara noastra, la Bucuresti. In 11-13 mai 2023 a urmat Congresul ”The Next Level in Aligner Orthodontics” organizat in Torino, Italia.

       Dr. Mada Diana Carla este membru in:
– WFO  – WORLD FEDERATION OF ORTHODONTISTS;
– AAO   – AMERICAN ASSOCIATION OF ORTHODONTISTS;
– EAS    – EUROPEAN ALIGNER SOCIETY;
– RSA    – ROMANIAN SOCIETY FOR ALIGNERS;
– AREO – ASOCIATIA ROMANA PENTRU EXCELENTA IN ORTODONTIE;
– MASTER ALIGNER ONLINE ACADEMY.

       In anul 2020 medicul nostru a fost recunoscut ca SILVER INVISALIGN MEMBER, iar din anul 2021 GOLD INVISALIGN MEMBER, urcand rapid la statutul de PLATINUM INVISALIGN MEMBER si mentinandu-se acolo in 2021, 2022, 2023 cand a atins statutul de PLATINUM ELITE.

Câteva imagini de la Summit-ul Invisalign din Dubai, Emiratele Arabe Unite, 2017
Courtesy of Dr. Mada Diana Carla

       Invisalign – Invisalign Cluj – este primul și cel mai performant aparat de tip gutiere/alignere din lume, iar el, împreună cu medicul specialist ortodont, cu experiență în folosirea aparatului Invisalign, putând rezolva aproape orice anomalie dentară. Nu rezolvă doar recidivele după un tratament clasic cu bracketsi, ci rezolvă o anomalie cap-coadă, ba chiar cazuri care altă dată erau rezolvate doar cu ajutorul operațiilor oaselor maxilare în adjuvanță cu bracketsii.

       Pacientul primește un set de gutiere/alignere, individualizate, pe care le schimbă singur acasă săptămânal sau cum îi indică medicul. Pacientul știe exact când trebuie să vină la clinică (vizite mult mai rare), și ce i se va face, după ce își vede planul 3D, inainte să își comande aparatul.

       Avantajele alegerii unui astfel de aparat: Timp injumatatit de tratament, experienta ortodontica a pacientului pe durata tratamentului mult imbunatatita, confortul mult sporit, igiena dentară păstrată, restricții alimentare absente, estetica aproape neafectata, transparent, informații exacte și individualizate pentru fiecare caz în parte, aplicație ”My Invisalign”, care amintește pacientului să schimbe gutierele, cronometrează timpul în care pacientul stă fără aparat (mesele de exemplu), selfi-uri ce pot fi trimise medicului în aplicație pentru un tratament la distanță, indicatori de culoare pentru pacienții mai tineri si nu numai, pentru ca parintii si medicul sa fie siguri că pacientul poartă aparatul, si multe alte beneficii care il fac mai performant și mai ”user-friendly” din toate punctele de vedere.

A. CUM SE FACE PLANUL DE TRATAMENT CAND VORBIM DE APARAT DENTAR INVISALIGN? – Invisalign Cluj Napoca

Experiența medicului specialist ortodont, certificat Invisalign, împreună cu o tehnologie foarte avansată, se combină pentru a crea un plan de tratament digital 3D, astfel încât sa fie conturat noul tău zâmbet. Medicul va gandi un plan de tratament pe baza radiografiilor, scanarii si a pozelor, pe care il va trimite echipei de la Invisalign. In cateva zile/saptamani medicul va primi planul lui de tratament inapoi, dar pus intr-un video 3D, numit astfel ”plan de tratament 3D”, pe care il va putea trimite/prezenta pacientului, astfel incat acesta sa vada care ar fi directia spre care medicul l-ar ajuta sa mearga cu acest aparat.

CARE SUNT PAȘII DE URMAT?
Scanarea dinților – medicul captează printr-o filmare dentara, cu ajutorul scanerului intraoral, o imagine exactă 3D a dinților;

7.
IMG_0137
8.

Courtesy of Dr. Mada Diana Carla – @ORTHOIMPLANTCENTER

Planul de tratament 3D – medicul lucrează cu echipa de la Invisalign pentru o ajustare precisă a fiecărei mișcări și a fiecărui dinte, folosind software-ul ClinCheck – construit pe baza informațiilor a peste 7 milioane de zâmbete tratate cu Invisalign în lume. Priveste-o ca pe harta rutieră a noului tău zâmbet;

Courtesy of Dr. Mada Diana Carla – @ORTHOIMPLANTCENTER

Vizualizarea zâmbetului tău – medicul iți va putea arăta noul tău zâmbet, încă înainte să începi tratamentul, după ce ai făcut planul 3D;

IMG_4733
B. INVISALIGN CLUJ-NAPOCA: CUM SUNT FABRICATE GUTIERELE/ALIGNERELE?

      Gutierele tale transparente sunt create folosind tehnologie de vârf în industrie, bazată pe planul tău de tratament individualizat.

           Precise și personale – fără amprente dentare grosiere – datorită scanării dentare;
       Material îmbunătățit – gutierele sunt făcute cu gândul la comfortul pacientului; materialul SmartTrack a fost proiectat special pentru sistemul Invisalign, pentru a asigura o potrivire perfectă pe dinți.
         Croite specific pentru fiecare – Linia/Marginea gingivală a fiecăruia este diferit așezată în cavitatea orală, așa că, pentru fiecare pacient, gutierele sunt tăiate diferit; Rezultatul este un aparat care arată bine și se simte bine.
         Verificate pentru calitate – când zâmbetul tău este în cauză, calitatea înseamnă totul. Fiecarte dintre gutierele tale unice, sunt examinate pentru a întâmpina cele mai înalte standarde de calitate.

C. CUM FUNCȚIONEAZĂ INVISALIGN?

1.  Stabilește o întâlnire cu medicul tău ortodont certificat Invisalign, pe care il găsești pe site-ul oficial al www.invisalign.ro, secțiunea ”Găsiți un furnizor Invisalign”, ”Orașul” și selectați (vă recomandăm) ”După experiență”. – Invisalign Cluj –

https://www.invisalign.ro/.    .       

Vezi cum arată planul tău de tratament 3D, unde poți vizualiza cum vor arăta dinții tăi dacă ai urma tratamentul ortodontic cu Invisalign, inainte să îți comanzi aparatul.

2.  Începe transformarea zâmbetului tău, chiar de la primul set de gutiere, cu Invisalign Cluj Napoca la unul dintre cei mai experimentati medici ortodonti certificati Invisalign din tara @drdianacarlamada:

– Medicul se va asigura ca gutierele potrivesc bine, îți va răspunde la întrebări, îți va spune la ce să te aștepți în continuare și când vor fi următoarele întâlniri;

Tu, ca și pacient va trebui să:

– începi să porți gutierele;

– să te vezi cu medicul aproximativ la 2 luni, sau când ești sfătuit de către medic;

– rutina ta de zi cu zi nu ar trebui să fie întreruptă de purtarea aparatului, chiar dacă va trebui să il menții pe dinți 22h/zi, mai puțin când mănânci și când bei orice alt lichid în afară de apă

– vei putea mânca în continuare orice (fiindcă aparatul se dă jos în timpul meselor), iar igiena va rămâne la fel de ușor de întreținut ca și înainte de aparat;

3.  Menține noul tău zâmbet minunat

Ți-ai transformat zâmbetul cu cel mai avansat aparat de tip gutiere transparente din lume.

Acum e foarte ușor să îți menții zâmbetul obținut cu gutierele transparente Vivera, făcute tot de Invisalign, care sunt cu 30% mai puternice decât orice alte gutiere de contenție.

Urmărește-ne pe:  |

D. PRIMIREA PRIMELOR TALE GUTIERE INVISALIGN

       Zâmbetul tău este pe mâini bune. Când vei primi primele gutiere, medicul tău se va asigura că:
– gutierele potrivesc bine;
– îți va răspunde la întrebări;
– îți va spune la ce să te aștepți în continuare;

Aparat Invisalign

E. CUM E SĂ TRĂIEȘTI CU GUTIERELE INVISALIGN?

       Trăiește-ți viața! Trasnformă-ți zâmbetul!
Gutierele de la Invisalign se potrivesc vieții tale – ele nu o întrerup. Plus că, la fiecare etapă, poți vedea progresul tratamentului și să te bucuri de zâmbetul tău pe măsură ce se transformă.

Nu te opri din a-ți trăi viața:
– continuă să mănânci toate alimentele tale preferate;
– rămâi activ în toate activitățile și sporturile pe care le iubești;
– continuă să te speli pe dinți și să folosești ața dentară la fel ca și până acum, fiindcă nu îți vor sta în cale bracketsi sau sârme;
– vei experimenta mult mai puține urgențe;
– gutierele de la Invisalign sunt aproape invizibile, așa că oamenii s-ar putea să nici nu observe că le porți;

Purtând gutierele:
– vei fi gata pentru orice, de la o seara de film, la o cafea cu prietenii. Doar da gutierele jos când mănânci sau bei, apoi, de preferință, spala-te pe dinți înainte să ți le pui iar.
– poartă gutierele între 20-22h/zi pentru cele mai bune rezultate;
– Dragi părinți, gutierele copilului/adolescentului dvoastră, vor avea indicatori
albaștri de conformitate, pentru a vă asigura că le poartă suficient;

Primirea unui nou set de gutiere:
– Veți purta fiecare set de gutiere timp de 1-2 săptămâni, în funcție de cum vă va recomanda medicul dvoastră;
– Veti programa probabil vizite la clinică, cam la 6-8 săptămâni, pentru a vă verifica progresul; Cu cât mai puține vizite, cu atât vă veți bucura mai mult de viață;
– Când veți schimba fiecare set de gutiere, este posibil să simțiți o mică tensiune sau discomfort, pentru aproximativ 2 zile, ceea ce este absolut normal.

Curățarea aparatului:
– Curățați-vă gutierele în fiecare dimineață și seară cu pasta de dinți și periuța dentară, pentru a le menține fresh și curate;
– Puteți folosi cristalele de curățare de la Invisalign dacă este cazul;

F. EXISTĂ MAI MULTE TIPURI DE APARAT DENTAR INVISALIGN?

Da, ele sunt împărțite în funcție de anomalie și durata de tratament în:
Invisalign First – de la 6 ani – cuprinzand 2 etape de tratament, una initiala si una in jurul varstei de 11-12 ani aproximativ;
Invisalign 7 – anomalie foarte ușoară, de 1-2 mm, care poate fi rezolvată in maxim 7 gutiere/ 7 săptămâni, situată in zona frontală;

EXEMPLU:

Invisalign Lite – anomalie care poate fi rezolvată în maxim 14 gutiere/14 săptămâni;

EXEMPLU:

Invisalign Full/ Comprehensive Treatment – pentru aproape orice anomalie si număr nelimitat de gutiere – Timp aproximativ de tratament 1,5 ani – diferă de la caz la caz, în funcție de anomalie

EXEMPLU:

– Invisalign Teen – pentru adolescenti – numar nelimitat de gutiere – ajută mult și la încrederea în sine a adolescentului, la dispariția frustrărilor de orice fel din perioada de tratament ortodontic, ajutând tânărul adult să tranziteze cu o mai mare ușurință perioada delicată în care se află, din mai multe puncte de vedere; – caracteristică specială: indicatori de uzură, pentru a putea monitoriza timpul de purtare al tânărului pacient;

EXEMPLU:

ÎNTREBĂRI FRECVENTE INVISALIGN CLUJ:

1. Prin ce este tratamentul Invisalign diferit față de celelalte tratamente clasice de îndreptare a dinților?

Tratamentul cu Invisalign este cel mai avansat sistem de gutiere transparente din lume, susținut de mai bine de 2 decenii de inovații. În comparație cu bracketsii, gutierele de la Invisalign se pot da jos de pe dinți și sunt aproape invizibile. Nu există sârme sau bracketsi, așa că nu va fi nevoie să îți schimbi modul de periaj sau de floss, plus că poți mânca în continuare ceea ce dorești, și automat nu există urgențe!

Cel mai important este faptul că sunt făcute digital, astfel că medicul poate comanda câte grade e nevoie ca să miște un dinte, sau câți milimetri e necesar pentru a crea sau închide un spațiu dentar.

Se mulează perfect pe dinți, fiind făcute după amprenta digitală, adică scanare dentară.

2. Există restricții alimentare pe durata tratamentului cu Invisalign?
Nici una! Gutierele pot fi îndepărtate așa că nu există nici un fel de restricție alimentară (Hello popcorn!).

3. Este mai eficient decât aparatul clasic cu bracketsi?
Da, pentru ca mișcările pot fi mult mai bine controlate digital decât manual, iar faparatul cuprinde dintele corporal și nu il atinge doar intr-un singur punct.

4. Este mai rapid decât un tratament clasic?
Da

5. Durerile sunt mari?
Nu, există timp de maxim 2 zile la schimbarea gutierei (dar nu la toate la fel) o ușoară tensiune dentară.

6. Jenează?
Nu, fiindcă se oprește la linia coletului, sau mai jos, după caz.

7. Am vreo garanție?
Da, între 2-5 ani, în funcție de varianta de tratament Invisalign (Lite/Comprehensive Treatment), se poate rescana, reface un plan nou de tratament fără costuri aditionale, pentru a fi siguri că maximul posibil d.p.d.v al aparatului se va obține.

Pentru a vedea dacă Invisalign este varianta care ti se potrivește, te așteptăm la clinica noastră ORTHO IMPLANT CENTER, Str. Alexandru Vaida Voevod, Nr. 80, din Cluj Napoca, pentru a afla mai multe detalii.
Ne găsiți la numarul de telefon 004-0773.838.415, www.orthoimplantcenter.ro, Instagram și Facebook.
O zi minunată!