Implant Dentar Cluj

Doresti sa afli informatii si detalii despre un implant dentar in Cluj-Napoca? Vrei sa beneficiezi de tehnologie de ultima ora?
Am pregatit pentru tine cateva informatii care sa te ajute in luarea deciziei corecte.

Ce este un Implant dentar?
Implantul dentar reprezinta o componenta chirurgicala realizata din titan si mai nou din zirconiu, inserat la nivel osos, care imita o radacina si are rolul de a sprijini o coroană dentara, o punte sau o proteza alaturi de alte implanturi.

Ce cauti tu ca pacient?

Nu neaparat implantul, ci finalul, adica dintele sau coroana, cum o numim noi. De aceea trebuie sa întelegem ca ansamblul implant-coroana e alcatuit din 3 componente:

  • Implant dentar
  • Bont ptotetic
    • Standard
    • Personalizat/individualizat
  • Coroana dentara
    • Cimentata
    • Insurubata
FINAL-1

COROANA INSURUBATA

Interventia chirurgicala este destul de importanta si cel mai des pacientii sunt pusi in fata unei alegeri grele si anume tipul implantului dentar ales. Trebuie sa tinem cont de faptul ca implantul il alegem o singura data si alegerea trebuie sa fie una corecta daca vrem ca acel implant sa si dureze in timp.  La nivel mondial exista un număr mare de firme producatoare de implanturi dentare, insa  la clinica stomatologica Ortho Implant Center ne-am straduit sa selectam noi pentru tine, ca pacient, cateva branduri nu doar cunoscute pe piata ci si studiate  si cu rezultate bune în timp.

Desi poti fi tentat sa alegi un implant dentar ieftin, sau din contra, unul mai scump,  noi recomandam pacientilor sa nu caute un implant dentar dupa pret ci dupa indicatia facuta de medicul specialist in chirurgie orala, care uneori poate obtine rezultate la fel de bune indiferent de brandul sau costul implantului. Desigur sunt branduri consacrate pe piata implantologica, care au o statistica mai buna si o rata de esec mai mica, dar care  vin cu un pret mai mare la implantul dentar.

Experienta medicului chirurg este din punctul nostru de vedere mai importanta decat pretul implantului dentar, iar în Cluj-Napoca, la ORTHO IMPLANT CENTER gasesti medic stomatolog specialist in chirurgie orala cu peste 10 ani de experienta in implantologie, cu cateva mii de implanturi dentare inserate si cu zeci de cursuri de perfectionare la nivel international ( Bucuresti, New York, Londra, Tokyo,  Sydney, Viena, Seoul, Zurich, Amsterdam, Copenhaga, Mastricht si altele).
Implantul dentar in Cluj-Napoca în anul 2024  trebuie realizat  intr-un mediu steril, cat mai confortabil pentru pacient si cu o predictibilitate cat mai mare.
De aceea in cadrul clinicii ORTHO IMPLANT CENTER poti gasi pe langa cele 3 cabinete stomatologice de tratament, o radiologie dentara pregatita inclusiv pentru CBCT(radiografii 3D) si in special o sala de operatii dotata cu aparatura de nivel inalt si anume:

  • Centrala de tratare a aerului, care produce aer steril
  • Instalatie de apa sterila
  • Statie oxigen
  • Sala de terapie pre și postoperatorie
  • Lampa chirurgicala de tavan cu led
  • Aparatura pentru sedare intravenoasa si inhalatorie
  • Centrifuga pt PRF, PRP
  • Piezotom
  • Fiziodispenser

Toate acestea ne ofera posibilitatea de a realiza interventii cat mai putin invazive si cu riscuri minime pentru pacienti.
Pentru pacientii care prefera un confort psihic suplimentar, medicul anestezist prezent in timpul interventiilor chirurgicale, le poate oferi diferite variante de sedare: sedare intravenoasa, sedare medicamentoasa sau inhalosedare, în functie de caz.

Etape necesare pentru realizarea unui implant dentar in Cluj-Napoca si a coroanei (dintelui) pe implant

A. Etapa chirurgicala de realizare a implantului

B. Etapa protetica de realizare a coroanei(dintelui)

A. Etapa Chirurgicala

Primul pas:

Primul pas si unul destul de esențial este consultatia primara.
Deoarece in cadrul clinicii avem si radiologie dentara, inclusiv CT, evaluarea ofertei osoase o facem dupa o simpla radiografie 3D. Pentru confortul tau, radiografia se face pe loc, in clinica noastra, in mai putin de 30 de secunde, nemaifiind nevoie sa mergi in alta parte, dupa care medicul specialist în chirurgie orala o interpreteaza în fata ta.

Pe langa o evaluare radiologica, e importanta si o evaluare clinica, adica  un consult legat de partea de dinti ramasi, calitatea gingiei si bineinteles muscatura. De multe ori un set de fotografii ne ajută in luarea unor decizii corecte;
In aceeasi sedinta un consult intre medicul specialist chirurg, medicul protetician si medicul ortodont, este uneori necesar pentru a putea prefigura tipul lucrarii, modul de realizare si estetica finala.

Radiografie 3D(CBCT)

ceva1

Aparat radiologie: CBCT

O alta modalitate de a prefigura pozitia implantului si chiar si a coroanei este varianta digitală prin care se creează un ghid chirurgical:

Ghid chirurgical pregatit pt inserarea a 7 Implanturi dentare

In cadrul unei consultatii in clinica noastra iti putem face pe loc o amprenta clasică sau mai recomandat o amprentă digitala cu ajutorul scannerului intraoral;

a2

Scanner intraoral

După vizualizarea planului terapeutic in format digital, urmeaza fabricarea ghidului si furnizarea acestuia catre cabinet;

Tot in acest stadiu se pot planifica si un set de lucrari provizorii care vor putea fi fixate pe implanturi in aceeasi sedinta cu inserarea lor; cu alte cuvinte pacientul pleaca din cabinet in aceeasi zi cu un implant sau mai multe si cu dintele/dintii fixati pe implanturi, concept care poartă numele de Implant dentar intr-o zi.

Planning digital

Pasul al doilea:

Inserarea propriu-zisa a implantului dentar este un act chirurgical, cu un grad de dificultate redus, mai ales in cazul in care oferta osoasa este buna. Practic la nivelul gingiei se face o mica incizie, desi in unele cazuri se poate insera implantul fara nici o incizie, iar la nivel osos se frezeaza cu freze speciale si se creeaza o alveola adaptata dimensiunii implantului dorit.

Totul se face fara durere deoarece la Ortho Implant Center utilizam tehnici si aparaturi moderne. Dupa interventie, medicul chirurg iti va prescrie o reteta cu antialgice si antiinflamatoare pentru a ne asigura ca si postchirurgical disconfortul tau va fi minim.

Protocol de frezare osoasa

In cazul ghidurilor chirurgicale, in prima faza se fixeaza ghidul în gura pacientului si ulterior se pozitioneaza implanturile dentare, doar in pozitia permisa de ghid, reducand astfel la minim erorile care pot aparea in cursul unei astfel de interventii.

Iti recomandam sa vii cu incredere, deoarece in 2020 implantul dentar in Cluj-Napoca nu este o manopera dificila si mai important e fara durere pentru pacient.

gr

Ghid chirurgical in cavitatea orala pregatit pentru inserarea a 4 implanturi

Intrebari 

Exista conceptul de implant dentar intr-o zi / ONE DAY IMPLANT?

Implantul dentar intr-o zi in Cluj-Napoca sau implantul rapid este chiar o realitate la Ortho Implant Center deoarece la noi poti efectua extractia, implantul si chiar si dintele provizoriu in 24 de ore. Daca înainte trebuia să astepti 6 luni pentru vindecarea osoasa dupa extractie, in zilele noastre stim deja ca rezultatele unui implant efectuat  in aceeasi zi cu extractia, pot fi la fel, sau chiar mai bune decat metodele clasice.    Desigur nu in orice situatie este posibila realizarea implantului dentar intr-o zi cu extractia. Decizia apartine medicului chirurg, care va evalua locul extractiei, peretii ososi si gingia restanta, dupa care va decide daca respectivul caz se preteaza realizarii implantului intr-o zi. Cel mai des in cazurile in care se opteaza pentru un implant efectuat deodata cu extractia, va fi nevoie si de o aditie osoasa, pentru a ne asigura ca volumul de os din jurul implantului va fi suficient in timp. Chiar daca acest lucru creste pretul implantului dentar, iar ca pacient poti fi tentat sa alegi un implant dentar ieftin, recomandarea noastra este intotdeauna dictata de obtinerea unui implant dentar rezistent in timp, cu o predictibilitate buna.
In aceeasi sedinta cu extractia si implantul dentar, se va lua și amprenta digitală sau clasica si se va realiza dinele provizoriu, preferabil insurubat si nu cimentat la nivelul implantului.

Vezi CAZURI DE IMPLANT INTR-O ZI

Care este varianta clasica?

La varianta in doi timpi, sau clasica, prima data se asteapta pentru vindecarea osului intre 4-6 luni daca a fost efectuata o extractie. Ulterior se trece la inserarea implantul, dupa care se asteapta intre 4-6 luni pentru osteointegrare( sudura dintre os si implant). Daca extractia a fost efectuata cu mai mult de 6 luni inainte, inseamna ca avem un os vindecat si se poate trece direct la insertia implantului. Abia dupa aceasta vindecare, putem trece la etapele protetice.

B. Etapa protetica de realizare a coroanei (dintelui)

Etapa protetica este reprezentata de toti pasii necesari pentru realizarea unei lucrari pe implanturi. Ea poate incepe in momentul in care osteointegrarea implantului în organism este finalizata si presupune o serie de etape pentru a obtine o lucrare protetica ce va restaura functiile pierdute in special fizionomia si masticatia, tinand totodata cont si de dorintele pacientului. Medicul protetician impreuna cu medicul implantolog si tehnicianul dentar vor alege tipul de lucrare potrivit pentru fiecare caz in parte.
Inainte de a incepe acesti pasi, implantul dentar va fi descoperit, iar asta inseamna ca la nivelul implantului vom insera un surub de vindecare, care deja va fi vizibil la nivelul gingiei si care are rolul de a vindeca si ghida gingia din jurul lui.

surub

Surub de vindecare

Tipuri de lucrari protetice pe implanturi dentare

Lucrarile protetice pe implanturi se impart în 2 categorii : lucrari fixe si lucrari mobilizabile.

Lucrarile fixe se pot realiza in conditiile absentei unui dinte pe arcada, pana la absenta tuturor dintilor si presupun lucrari care se ataseaza prin diferite sisteme de implanturile dentare integrate in os. Aceste tipuri de lucrari nu pot fi scoase din cavitatea orala de catre pacienti ci doar de catre medic si mai sunt numite generic dinti ficsi.

Lucrarile mobilizabile sunt lucrari pe care pacientul trebuie sa le indeparteze din cavitatea orala pentru igienizare si se folosesc in cazurile lipsei tuturor dintilor de pe o arcada in conditiile in care volumul osos al pacientului nu permite inserarea unui numar mare de implanturi. Aceste lucrari le mai numim proteze dentare.

Lucrarile protetice fixe pe implanturi dentare

Coroana dentara – se foloseste in situatia absentei unui dinte de pe arcada, cand dintii vecini sunt sanatosi, avantajul major fiind conservarea dintilor naturali, care nu vor trebui slefuiti in vederea realizarii unei punti care sa sustina si dintele lipsa. Coroana se poate atasa la implantul dentar fie prin insurubare, fie prin cimentare.

Coroana insurubata presupune existenta unui singur corp protetic ( bontul + coroana) care se insurubeaza in implant, canalul de insurubare fiind ulterior acoperit cu material compozit.

Coroana cimentata se cimenteaza pe bontul protetic, insurubat in prealabil in implant, asemanator cimentarii unei coroane protetice pe un dinte natural.

Coroana insurubata

Coroana cimentata pe bont standard

Coroana cimentate pe bont individualizat

Bontul protetic deasemea poate fi standard sau personalizat.
Bonturile standard sunt confectionate din titan si sunt disponibile pe diverse marimi si angulatii.
Bonturile personalizate sunt confectionate in laboratorul de tehnica dentara, individualizat pentru fiecare implant in parte, in functie de localizarea si inclinatia acestuia. Aceastea sunt proiectate digital si frezate apoi de masinariile de frezat, din titan sau din zirconiu. Bonturile din titan se folosesc pe scara larga, au o rezistenta foarte buna si o biocompatibilitate crescuta si pot fi folosite la orice tip de lucrare pe implanturi. Bonturile din zirconiu au aparut mai recent si se folosesc in special pentru a imbunatatii estetica unei lucrari pe implanturi. Zirconiul are atat o rezistenta foarte buna cat si estetica deosebita, fiind un metal de culoare alba. Daca se proiecteaza o lucrare integral ceramica sau pe schelet de zirconiu, bonturile din zirconiu pot fi o optiune excelenta. In asemenea situatii, problema “ascunderii” culorii mai inchise a unui bont metalic este evitata.

Bonturi
personalizate

Bonturi personalizate  din zirconiu si coroane fizionomice

Coroanele insurubate sunt intotdeauna preferate in locul celor cimentate, cand situatia o permite, ele avand avantajul de a putea fi indepartate in orice situatie. Cand pacientul vine la control, se indeparteaza lucrarea, se curata apoi se insurubeaza la loc. O lucrare cimentata de cele mai multe ori trebuie distrusa daca apare o problema in zona respectiva. In concluzie mentenanta lucrarilor protetice fixe insurubate este mult mai usoara decat in cazul lucrarilor fixe cimentate.

Puntea dentara – se realizeaza in cazul lipsei mai multor dinti. Aceasta deasemenea se poate fixa la nivelul implantului dentar prin insurubare sau cimentare. Nu se recomanda realizarea puntilor dentare cu sprijin atat pe implanturi cat si pe dinti pentru a evita compromiterea implantului datorita mobilitatii fiziologice a dintelui natural.

All on four/ All on six- este sistemul de restaurare a unei arcade dentare in absenta tuturor dintilor. Este o solutie foarte apreciata de pacienti datorita confortului pe care il ofera, nefiind necesara indepartarea lucrarii de catre pacient ci doar la controlul periodic, de catre medic. Acest tip de lucrare protetica pe implanturi se poate realiza atat la maxilar cat si la mandibula, dupa inserarea in prealabil a 4, respective 6 implanturi in functie de densitatea osoasa disponibila.
La clinica stomatologica Ortho Implant Center poti beneficia de sisteme de genul All on 4/ All on 6, utiliizand si conceptul de Implant dentar intr-o zi. Cu alte cuvinte, in aceeasi zi cu extractiile se pot insera 4 sau 6 implanturi si in 24 de ore se poate face si lucrarea provizorie pe implanturi, care este fixa si nu trebuie data jos de pacient.

all1

All on 4

all2

All on 4

All on 6

Lucrari protetice mobilizabile (proteze) pe implanturi dentare

Acest tip de lucrari, realizate cand suportul osos este deficitar, pot sa asigure confort sporit pacientului asemanator unei lucrari fixe. Protezele mobilizabile se realizeaza pe minim 2 respectiv 4 implanturi, si se ataseaza de implanturi prin diverse sisteme speciale de ancorare, de tipul : capse, culise sau bara de metal. Aceste proteze trebuie indepartate zilnic de catre pacient pentru igienizare. Spre deosebire de proteza totala clasica ce se sprijina doar pe gingii, proteza pe implanturi are o stabilitate net superioara, putand asigura pacientului o masticatie mult mai eficienta, o fonatie clara si o estetica similara cu cea a dintilor naturali.

m1

Alegerea tipului de proteza pe implanturi se face in functie de anumiti factori, printre care:

Numarul si localizarea pe arcada a implanturilor inserate
Preferintele estetice si functionale ale pacientului
Posibilitatile financiare ale fiecarui pacient

Starea de sanatate generala si varsta pacientului
Recomandarea medicului specialist.

Alte informatii

Avantajele/Beneficiile tratamentului cu implant dentar:

Estetica este imbunatatita , crescand stima de sine a pacientului deoarece inlocuind dintele lipsa cu un dinte pe implant, acesta va da senzatia de dinte natural
Calitatea vietii creste: poti manca ce doresti, poti zambi, poti vorbi, deoarece vei avea dinti ficsi pe implanturi, iar aceste lucrari se comporta similar dintilor naturali
Protejam dintii sanatosi, deoarece cu implant dentar eliminam necesitatea slefuirii dintilor vecini spatiului dentar
Costul unui implant dentar pentru un dinte lipsa este foarte asemanator cu costul unei lucrari/punti dentare sprijinita pe dintii vecini
Materialele din care sunt realizate atat implanturile cat si lucrarile pe implanturi au o biocompatibilitate mare cu tesuturile orale, reducand astfel la minim riscul de respingere sau alergie
Este un tratament care are o garantie mai lunga in timp deoarece durata de viata este indelungata, cu conditia respectarii indicatiilor medicului, a igienei orale corespunzatoare si a controalelor periodice regulate

Dezavantajele implanturilor dentare

Este nevoie de o interentie chirurgicala pentru a insera implantul in osul maxilar
Exista un risc minim de neacceptare a implantului dentar
Perioada de vindecare, respectiv durata totala de realizare a lucrarii protetice poate fi mai indelungata si difera de la caz la caz
Costul lucrarilor pe mai multe implanturi este mai ridicat decat al unei lucrari pe dinti naturali, de aceea sfatuim intotdeuna pacientii sa acorde atentie maxima dintilor proprii, pentru a-i putea mentine cat mai mult pe arcada.

Contraindicatii implanturi dentare

Implanturile dentare sunt contraindicate absolut in afectiuni generale precum: cardiopatii, infarct recent, insuficienta cardiaca severa, tumori maligne, afectiuni imunologice, radio si chimio terapie, tulburari psihice severe, in care riscurile sangerarii, infectiei sau reactiei la anestezie sunt crescute.
Exista si contraindicatii generale relative in afectiuni precum diabet, hipertensiune, fumatori, etc, afectiuni care daca sunt tinute sub control, tratamentul cu implant poate fi un succes.
Pe langa aceste contraindicatii generale, exista si cateva locale care tin de igiena personala, volum osos, calitatea gingiei, bruxism dentar sever.

Intrebari frecvente

Doare implantul dentar? Ce simptome pot avea dupa?

Te putem asigura ca manopera de inserare a implantului dentar in Cluj Napoca, la Ortho Implant Center, este una nedureroasa, deoarece se face sub anestezie locala, iar in unele cazuri putem apela si la sedarea pacientilor. Durerile si inflamatia ulterioara sunt mici si cedeaza sub antialgice si antiinflamatoare in cateva zile.

Din ce material sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare cel mai des utilizate in implantologie sunt facute din titan, dar exista si implanturi din zirconiu.

Cat timp dureaza operatia de implant dentar?

Manopera de inserare a implantului dentar poate dura de la 15 minute pentru un implant, daca exista suficient os, pana la o ora daca e nevoie si de aditie osoasa. Desi coroana(dintele) se face de obicei la 4-6 luni de la insertia implantului, exista si conceptul de Implant dentar intr-o zi, adica in mai putin de 24 de ore putem face extractia, implantul dentar si dintele provizoriu.

Pana la ce varsta se poate face un implant dentar?

Implantul dentar se poate face si la varste mai inaintate. In Clinica stomatologica  Ortho Implant Center din Cluj avem pacienti si cu o frumoasa varsta de 83 de ani, care au beneficiat de tratament prin implanturi, crescandu-si astfel mult calitatea vietii din punct de vedere masticator, estetic, social. La tineri, recomandam implanturi dentare dupa finalizarea cresterii, adica in jurul varstei de 18 ani.

Cat ma tine un implant dentar/ ce garantie are un implant dentar in Cluj Napoca?

Implantul dentar are o durata de viata care depinde de mai multi factori. Cei mai importanti sunt: igiena personala a cavitatii orale; starea generala de sanatate, deoarece stim ca anumite boli pot afecta osul si gingia din jurul dintilor si a implanturilor; control periodoc la stomatolog;
Daca viata pacientului este echilibrata putem avea implanturi dentare care tin toata viata, la fel cum daca exista dezechilibre mari atat din punct de vedere al sanatatii cat si cel al ingrijirii personale, putem avea implanturi care tin doar cativa ani.

Care e pretul implantului dentar in Cluj-Napoca?

Pretul unui implant dentar in Cluj Napoca la Clinica Ortho Implant Center variaza in functie de modelul implantului ales. Poti alege intre un implant dentar cu 400/450/500/750 Euro. Pe langa acest cost mai exista costul coroanei(dintele) care poate fi de mai multe feluri, dintre care, cel mai des utilizate sunt urmatoarele:

  • Coroana metalo-ceramica cimentata-300 euro
  • Coroana metalo-ceramica insurubata-400 euro
  • Coroana zirconiu cimentata-400 euro
  • Coroana zirconiu insurubata-500 euro

Lista cu toate preturile o gasiti pe site-ul nostru la rubrica tarife, iar costul final al lucrarilor mai complexe se stabileste dupa discutia prealabila cu pacientul.

Poate organismul tau sa respinga implantul dentar?

Respingerea implantului e rar data de alergia sau intoleranta la titan. Sunt mai mult factori generali sau locali care influenteaza respingerea lui. Rata de esec a implantului dentar este una destul de mica la Ortho Implant Center. Avem o rata de esec sub 5%, desi la nivel mondial rata medie de esec este de 10% sau chiar mai mare.

Trebuie sa mai vin la control dupa ce am facut un implant dentar?

Desigur e foarte important sa vii la control deoarece si in jurul implantului, la fel ca si in jurul dintilor naturali, se depune placa si tartru, care trebuie curatate profesional prin detartraj, air flow; pe de alta parte orice problema care apare langa implant la nivelul osului sau gingiei si este depistata din timp, este mult mai usor de tratat.

Care este timpul de vindecare necesar pana la aplicarea lucrarii finale?

Perioada de integrare a implantului in os variaza de obicei intre 3 si 6 luni, insa momentul optim il stabileste medicul in fiecare caz in parte.

Ce materiale se folosesc pentru lucrarile pe implanturi?

Exista o gama variata de materiale utilizate in lucrarile pe implanturi, in functie de indicatiile fiecarui caz, de cerintele estetice ale pacientului precum si de costuri. In cazul lucrarilor de mici dimensiuni se poate opta pentru metalo-ceramica sau zirconiu-ceramica, ambele avand o rezistenta ridicata data de scheletul din metal sau din zirconiu si o estetica foarte buna data de ceramica, aceasta imitand foarte bine aspectul dintilor naturali cat si transparenta acestora. Zirconiul este un material mai de actualitate, oferind un plus de estetica precum si o biocompatibilitate crescuta. In cazul lucrarilor complexe, care vizeaza o arcada intreaga sau ambele arcade restaurate doar cu implanturi, materialele folosite trebuie sa fie mai flexibile,cum este de exemplu compozitul. Cand aplicam o forta mare asupra unui dinte natural, aceasta este amortizata de ligamentele parodontale din jurul radacinii dintelui care absorb aceasta forta. In cazul implanturilor dentare care nu au aceste ligamente, legatura lor cu osul maxilar fiind una rigida, absorbtia socurilor este realizata de aceste materiale mai elastice, protejand astfel implantul si prelungind durata de viata a acestuia.

Este obligatoriu realizarea unei lucrari provizorii?

Lucrarea provizorie este recomandata in special in zona frontala pentru pastrarea fizionomiei pacientului contribuind totodata si la conformarea profilului gingiei, astfel coroana pe implant se va asemana foarte bine cu dintele natural. In edentatiile mai mari, lucrarile provizorii ajuta la refacerea aspectului estetic, imbunatatind totodata masticatia  si calitatea vietii pacientului.

Care este timpul necear pentru realizarea unei lucrari pe implanturi?

Nu exista un timp standard, general valabil pentru realizarea unei lucrari protetice pe implanturi. Acesta se poate intinde de la 24 de ore in cazul unei singure coroane realizate prin tehnologia moderna CAD-CAM de care clinica noastra dispune si pana la cateva saptamani in cazul lucrarilor mai complexe.

Cazuri clinice

One Day Implant - Ghid Chirurgical
descărcare-min
descărcare (2)-min
descărcare (1)-min
Caz lucrare fixa-coroana pe implant

Coroana insurubata pe implant, coroane si fatete pe dinti naturali

s3

before/after

Caz lucrare fixa-coroana insurubata pe implant
w3

Coroana insurubata pe implant si fateta pe dintele natural

w1

Coroana insurubata pe implant si fateta pe dintele natural

w2

Before/After lucrare fixa-coroana insurubata pe implant

Caz lucrare fixa-coroana

Implant + amprenta

Coroana provizorie insurubata

Coroana finala insurubata

w4
Caz lucrare fixa de tip punte dentara

Punte dentara cimentata pe implanturi, Bonturi individualizate

Bonturi individualizate din zirconiu

Lucrare fixa cimentata pe bonturi individualizate

Lucrare fixa pe implanturi si lucrare pe dinti naturali

Lucrare fixa insurubata pe 4 implanturi

Lucrare fixa mandibulara de tip ALL on 4

x1
x2
x3
x4
Caz All on 6/8- lucrari fixe insurubate pe 6/8 implanturi
  • 6 implanturi mandibulare
  • 8 implanturi maxilare

Lucrare fixa superior si inferior de
tip ALL on 4/ ALL on 6

Lucrare fixa maxilara
insurubata pe 8 implanturi

All on 6-lucrare mandibulara
insurubata pe 6 implanturi

Before/After

Caz proteza superioara si inferioara
  • 4 implanturi maxilar si 4 mandibular
  • Proteza pe sistem de tip bara Dolder care se da jos zilnic de pacient pentru igienizare
v1
v2
v3
v4

Bara mandibulara

v5

Bara maxilara

v6

Proteza maxilara si mandibulara pe implanturi

Caz Implant dentar intr-o zi (One Day Implant):
  • Extractie
  • Implant
  • Coroana provizorie
Poza 1 caz 8

Coroana provizorie pe implant
Realizata in 24 de oare de la extractie

f22

Dinte fracturat extras

Poza 4 caz 8

Coroana provizorie pe implant
la nivelul incisivului lateral

111

Coroana provizorie insurubata

Caz Implant dentar intr-o zi( One Day Implant):
  • Extractie
  • Implant
  • Coroana provizorie
poza 1 caz 9
d2

Extractia dintelui fracturat

poza 3 caz 9

Coroana provizorie
insurubata

poza 4 caz 9

Coroana provizorie insurubata
la nivelul incisivului central